Zadělávané dršťky

Zadělávané dršťky

22.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Pán v řeznictví: „Máte tady mražené držky?“

Řezník: „Máme.“

Pán: „To vás teda lituju. Ale dám vám radu – zatopte si.“

Ingredience

  • 800 g vařených dršťek
  • 0,5 l mléka
  • 15 dkg hladké mouky
  • 10 dkg šunky
  • 1 dcl smetany
  • 20 dkg másla
  • česnek
  • sůl, pepř, majoránka.

Postup přípravy pokrmu

Dršťky se dnes prodávají řádně proprané, mnohdy již předvařené. Přesto se musí vařit. Doporučujeme nechat přejít varem, vyměnit vodu a vařit do změknutí.

Zatímco dršťky bublají pod pokličkou, připravíme si bešamel. Rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání uděláme světlou jíšku bez hrudek, kterou zalijeme mlékem. Nepřestáváme míchat. Po čtvrthodince je bešamel hotov. Uvařené měkké dršťky scedíme a přidáme je do bešamelu. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme utřený či najemno nasekaný česnek. Povaříme ještě 5 minut, přidáme majoránku a odstavíme. Na talíři každou porci ozdobíme jemně sekanou šunkou, snítkou čerstvé majoránky či petrželky a podáváme s vařeným bramborem, nebo s tmavým chlebem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz