Svíčková na borovicových šiškách

Svíčková na borovicových šiškách

12.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 1 menší, dobře odleželá svíčková, nejlépe z mladého býka plemene Galloway
  • košík borovicových šišek

Postup přípravy pokrmu

Roztopíme gril, ale místo dřevěného uhlí použijeme borovicové šišky. Zprvu kouří, později se rozpálí do ruda a ještě později začnou šednout. To je ten správný okamžik. Na rošt položíme celou svíčkovou a po celém povrchu ogrilujeme. Nesolíme, nepepříme, ničím nepotíráme. Sundáme z roštu a nakrájíme na jednotlivé biftečky. Ze silnějšího konce jsou krvavé, ze slabšího konce propečené. Podáváme na na roštu opečených plátcích veky a zapíjíme suchým červeným vínem třeba ze Žernosek. Ničím nezastřená chuť hovězího masa a chuť prosluněných vinohradů na břehu Labe u Velkých Žernosek, ano, to spolu lahodí. Škoda jen, že svíčková z Gallowaye a dobré víno ze Žernosek se těžko shánějí.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz