Smažený brzlík se žampiony a slaninou

Smažený brzlík se žampiony a slaninou

23.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Brzlík – latinsky thymus – vnitřnost, kterou je možné koupit jen velmi vzácně. Ale pokud na ni někde narazíte, neváhejte. Vícekrát v životě se vám to nemusí podařit.

Ingredience

  • 600 g brzlíku
  • 4 plátky prorostlé anglické slaniny
  • 4 větší žampiony
  • 4 rajčata
  • 80 g másla
  • strouhanka
  • lžíce citrónové šťávy
  • sůl, pepř

Postup přípravy pokrmu

Brzlík namočíme na hodinku do studené vody. Poté ho vyjmeme a vložíme do 1 litru tentokrát vařící vody se solí a citrónovou šťávou. Vaříme až brzlík změkne. Měkký ho vyjmeme a necháme vychladnout. Zatím nakrájíme žampiony, zpěníme na másle, osolíme, opepříme a necháme je v teple. Slaninu a rajčata ogrilujeme. Vychladlý brzlík nakrájíme na plátky, obalíme ve strouhance a osmažíme na másle. Teplý klademe na talíř, přidáme teplé smažené žampiony, grilovaný plátek slaniny a grilované rajče. Ozdobíme hlávkovým salátem a podáváme s toasty.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz