Sladkokyselé grilované roštěnky

Sladkokyselé grilované roštěnky

05.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Grilování je doménou mužů. Dělají to z láskou. Ti mladší okukují na plážích, jak se „roštěnky grilují“ aby je mohli sbalit, ti odrostlejší se postaví k rozpálenému grilu. I to má cosi do sebe a mnohá „roštěnka“ se chytí.

Ingredience

  • 600 g hovězího z roštěnce
  • 0,5 dcl červeného vína
  • stejné množství červeného vinného octa
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička medu
  • po lžíci sójové a worchestrové omáčky
  • 1 lžička red curry

Postup přípravy pokrmu

Maso nakrájíme na tenké plátky. Všechny ostatní ingredience smícháme, čímž nám vznikne marináda. Plátky masa klademe do mísy a zaléváme marinádou. Pokud máme grilování v plánu na sobotní večer, musíme si maso naložit již v pátek ráno. Odleželé maso grilujeme na dřevěném uhlí. Jako příloha mohou posloužit plátky lilku potřené česnekem, pokapané citronem a ogrilované. A můžeme ogrilovat i plátky ananasu.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz