Masová trilogie na jehle s ratatouille [čti ratatuj]

Masová trilogie na jehle s ratatouille [čti ratatuj]

28.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

Na 1–2 porce:

  • 100 g hovězí svíčkové
  • 100 g vepřové panenky
  • 100 g kuřecích prsou
  • snítka čerstvého tymiánu
  • drcený barevný pepř
  • sůl
  • olivový olej

Zeleninové ratatouille:

  • olivový olej
  • 50 g lilku
  • 50 g cukety
  • 50 g červené papriky
  • 50 g žluté papriky
  • 50 g červené cibule
  • 20 g česneku
  • 50 g žampionů
  • 100 g drcených rajčat
  • mletý pepř
  • sůl
  • čerstvý tymián
  • střik bílého vína

Zámecké brambory:

  • 8 brambor
  • olivový olej

Postup přípravy pokrmu

Maso naklepeme na tenké plátky a okořeníme, naskládáme na sebe a zarolujeme do rolády. Roládu překrojíme na 3–4 kusy (šneky) a napíchneme na jehlu. Pečeme na tálu s trochou olivového oleje po obou stranách dozlatova a dopékáme na grilu.

Zeleninu nakrájíme a lehce osmahneme doměkka na olivovém oleji, ke konci ochutíme kořením a zastříkneme bílým vínem. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a orestujeme na olivovém oleji, podle chuti osolíme.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz