Hovězí prime rib s bylinkovým pestem a restovanými houbami

Hovězí prime rib s bylinkovým pestem a restovanými houbami

13.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

Rib

  • 1 kg hovězí T−bone
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej

Pesto

  • směs čerstvé bazalky a petrželky
  • 100 g olivového oleje
  • 1−2 lžíce strouhaného parmezánu
  • 1 lžíce vlašských ořechů
  • mletý pepř
  • sůl

Houbová příloha

  • 6 velkých hřibů
  • olivový olej
  • snítka tymiánu
  • mletý pepř
  • sůl

Postup přípravy pokrmu

Rib

Porce masa osolíme a opepříme.
Pokud maso grilujeme, vkládáme na rošt nad středně rozpálený gril nad žhavé dřevěné uhlí, které jsme „ovoněly“ namočenými bukovými hoblinami. Každou porci masa pečeme z obou stran tak, aby maso bylo uvnitř růžové a šťavnaté.
Porci masa podáváme s pestem a doplníme houbami a snítkou bylinky.

Pesto

Z lístků bazalky, petrželky, olivového oleje, parmezánu a ořechů umixujeme pesto, dochutíme mletým pepřem a solí.

Houbová příloha

Očištěné houby nakrájíme, opečeme na olivovém oleji se snítkou tymiánu, dochutíme pepřem a solí.

 

Přejeme vám dobrou chuť!

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz