Hovězí maso po sečuánsku

Hovězí maso po sečuánsku

06.08.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • cibule
  • 1 dl sójové omáčky
  • 600 g hovězí roštěné
  • 150 g pórku
  • vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g žampionů
  • 1,5 dl dezertního vína
  • 2 lžíce solamylu
  • 2 dl oleje
  • 1 ks kapie (červené)

Postup přípravy pokrmu

Hovězí roštěnku nakrájíme na nudličky a osolíme. Žloutek a trochu solamylu smícháme a přidáme k masu. Pokapeme olejem, promícháme a necháme odležet. Cibuli, pórek, kapii a žampióny nakrájíme na nudličky. Maso prudce osmahneme na pánvi a přidáme k němu rozetřený česnek. Až je maso orestované přidáme k němu všechnu nakrájenou zeleninu. Vše promícháme a podlijeme vínem, přidáme sójovou omáčkou, chilli. Dusíme než zelenina nezměkne.

Hovězí nudličky po sečuánsku podáváme s nudlemi nebo rýží.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.recepty.eu
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz