• Úvodní strana
  • >
  • Recepty
  • >
  • Hovězí marinovaná roštěná po brazilsku s fazolkami ve slanině a bramborový salát z Ria
Hovězí marinovaná roštěná po brazilsku s fazolkami ve slanině a bramborový salát z Ria

Hovězí marinovaná roštěná po brazilsku s fazolkami ve slanině a bramborový salát z Ria

14.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Jakmile budete připravovat větší kus masa, kterému dopřejete čas na marinování, nechte se inspirovat roštěnou po brazilsku. K nasolení použijte hrubozrnnou mořskou sůl. Ta se totiž pozvolna rozpouští a prosolí maso zcela jinak než sůl klasická. Navíc je zdravá, plná jódu a maso po její lázni chutná výtečně.

Ingredience

Roštěná (4 porce)

  • 800 g kvalitního hovězího v celku nejlépe nízký roštěnec
  • 4 limetky
  • 100 g hrubozrnné soli
  • 0,3 l světlého piva
  • 1 svazek koriandru a tymiánu
  • 100 ml olivového oleje
  • pepř

Fazolky

  • 400 g čerstvých nebo mražených celých fazolových lusků
  • 8 plátků anglické slaniny
  • olivový olej
  • pepř a sůl

Bramborový salát z Ria

  • 400 g vařených brambor ve slupce
  • 100 g majonézy
  • 1 svazek koriandru
  • 1 limetka
  • olivový olej
  • pepř a sůl

Postup přípravy pokrmu

Očištěné maso přes noc marinujeme ve směsi hrubozrnné soli, piva, limetové kůry a šťávy, pepře a sekaných bylinek.Poté ho prudce opečeme ze všech stran na oleji, přendáme na rošt a pečeme při 160 stupních asi 30 - 40 minut (podle typu trouby).Hotové krájíme na tenké plátky…

Fazolky očistíme od stopiček a prudce je spaříme v hodně osolené vodě, přendáme do ledové vody a poté necháme krátce okapat. Díky této úpravě nám fazolky zůstanou krásně zelené a křehké.Do slaniny balíme otýpky fazolek, lehce okořeníme čerstvým pepřem, přendáme na plech, pokapeme olejem, vložíme do rozpálené trouby a pečeme při 250 °C 10 minut.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a smícháme je s majonézou, ochutíme solí, pepřem, limetkovou šťávou, sekaným koriandrem, zakápneme olivovým olejem a necháme v chladu proležet. Před podáváním salát můžeme ještě dochutit. Brambory hodně absorbují jak sůl, tak i limetkovou šťávu, tudíž salát po uležení může ztratit svoji původní chuť.

 

Přejeme vám dobrou chuť!

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz