Hovězí gulášek s fazolkami

Hovězí gulášek s fazolkami

12.08.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 400 g hovězího krku
  • 4 cibule
  • 4 - 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 chilli paprička
  • pepř
  • sůl
  • olej

Na fazolky:

  • 1 balík mražených fazolek
  • 100 g slaniny
  • 10 cm pórku
  • 1/2 červené kapie
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy pokrmu

Na oleji orestujeme dohněda 4 nakrájené cibule. Přidáme na větší kostky nakrájené maso a restujeme spolu s cibulí, dokud maso nepustí šťávu, ale dáváme pozor, abychom nespálili cibuli. Přidáme papriku a několik vteřin ji restujeme do masa. Nakonec vše osolíme, opepříme, přidáme chilli papričku, utřený česnek a zalijeme vodou asi do poloviny masa a dusíme nejlépe v tlakovém hrnci cca 35 minut doměkka. Guláš nezahušťujeme, zahustí ho cibule.

Na pánvi opečeme na malé kostičky nakrájenou slaninu. Přihodíme zmražené fazolky a restujeme cca 5 minut. Pak přidáme na kolečka nakrájený pórek, papriku nakrájenou na nudličky a restujeme ještě asi 3 - 4 minuty. Osolíme, opepříme a podáváme s gulášem.

Poznámka: Vhodné pro dělenou stravu.

Seznam doporučených částí masa

Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz