Banner úvodní strana
Guláš pražského uzenáře

Guláš pražského uzenáře

26.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 600 g hovězí kližky
  • 3 lžíce sádla
  • 2 velké cibule
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • gulášové koření
  • sůl
  • česnek
  • křen
  • 4 plátky šunky (à 10 g)
  • 60 g párků nebo klobásy
  • olej
  • cibule

Postup přípravy pokrmu

Hovězí kližku nakrájíme na kostky. V kastrolu na sádle osmahneme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, do které vložíme maso, protlak, česnek utřený se solí a gulášové koření. Podlijeme velmi malým množstvím vody. Zvolna dusíme ve vlastní šťávě. Necedíme. Každou porci doplníme roličkou šunky se strouhaným křenem, plátky nakrájeného párku a kolečky cibule osmaženými v oleji.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.czechspecials.cz
Gastronox 1
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz