Banner úvodní strana
Dušené závitky z roštěnce

Dušené závitky z roštěnce

27.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 1,2 kg nízkého hovězího roštěnce
  • sůl
  • 1+3 cibule
  • 80 g špeku
  • 150 g uzeného libového masa
  • 1 větší kyselá okurka
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g kapary
  • plocholistá petrželka
  • 100 g másla
  • 1 lžíce sardelové pasty
  • 80 g sádla
  • 20 g hladké mouky
  • hovězí vývar
  • plnotučná hořčice
  • 200 ml zakysané smetany
  • 100 g brusinek

Postup přípravy pokrmu

Nízký roštěnec očistíme a nakrájíme na 6 stejných plátků. Jemně je přes folii rozklepeme a osolíme. Jednu cibuli, špek, uzené maso a kyselou okurku nakrájíme taktéž na malé kostičky, česnek utřeme, kapary a petrželku nasekáme najemno. Vše promícháme se změklým máslem a sardelovou pastou. Směsí potřeme plátky masa, dobře zarolujeme a svážeme motouzem. Závitky zprudka opečeme na sádle ze všech stran, přidáme na větší kostky nakrájenou cibuli a zarestujeme do zlatohněda, lehce zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, aby byly závitky zakryté, a dusíme doměkka. Podle potřeby během dušení podléváme. Měkké závitky vyjmeme, odstraníme motouz. Omáčku dochutíme solí, hořčicí, zredukujeme nebo zředíme vývarem na potřebnou konzistenci a zjemníme smetanou. Krátce společně povaříme, můžeme propasírovat. Na talíř servírujeme našikmo prokrojený závitek s omáčkou a brusinkami.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Gastronox 1
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz