Dušené osso buco se sušenými švestkami

19.03.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

(4 porce)

  • 4 ks osso buco
  • mletý pepř
  • sůl
  • sádlo nebo olej
  • 2 cibule
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 500 g drcených rajčat
  • 100 g sušených švestek
  • 50 g rozinek
  • 2−3 stroužky česneku
  • snítka tymiánu a rozmarýnu
  • červené víno

Postup přípravy pokrmu

Maso po obvodu na několika místech nařízneme, aby se nekroutilo. Opepříme, osolíme a na rozpáleném sádle opečeme z obou stran a vyjmeme. Ve výpeku po mase opečeme na kostičky nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, kratičce osmahneme, přidáme drcená rajčata, sušené švestky, rozinky, snítku rozmarýnu, tymiánu, utřený česnek se solí a dobře promícháme. Po chvilce zalijeme červeným vínem, vložíme opečené kousky osso buca a pod pokličkou dusíme doměkka. Taktéž můžeme vložit do vyhřáté trouby na 150 °C na cca 1,5 hodiny.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Miluju hovězí
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz