Dršťková polévka

Dršťková polévka

23.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Kdo by neznal dršťkovou? K dostání v každé dobré hospodě, kam chodí dělný lid na sváču. Nenalézáte-li poněkud drsnou poezii těchto stravoven, udělejte si dršťkovou doma!

Ingredience

  • dršťky, asi půl kg
  • 1 větší cibule
  • hladká mouka
  • lžička sladké papriky
  • sádlo
  • kmín
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř, majoránka, polévkové koření.

Postup přípravy pokrmu

Oprané a nakrájené dršťky povaříme ve vodě. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli do růžova, zasypeme moukou a paprikou. Vlijeme dršťky i s vodou a za občasného míchání vaříme asi hodinku. Postupně dochutíme česnekem, solí, pepřem a kmínem. Před dokončením přidáme ještě majoránku a polévkové koření. Podáváme s křupavým rohlíčkem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz