Dršťková čorba

Dršťková čorba

23.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 600 g vařených dršťek
  • 2 vejce
  • šálek kysané smetany
  • olej
  • stroužek česneku
  • lžíce octa
  • lžička sladké papriky
  • feferonka
  • pepř, sůl, vegeta.

Postup přípravy pokrmu

Nakrájené, uvařené měkké dršťky nasypeme do 1,25 litru vody, přidáme sůl, vegetu a pepř. Jakmile se začne voda s dršťkami vařit, zahustíme kysanou smetanou s rozšlehanými vejci. Na pánvi mírně zpěníme nasekaný česnek a nasekanou feferonku, přidáme papriku a zalijeme trochou vody. Chvilku povaříme a přidáme do polévky. Dochutíme octem. K tomu bílý chléb a vydatná přesnídávka je na světě.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz