Chilly

Chilly

29.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Kolik je v Mexiku a na jihu Spojených států hospod, tolik je receptů na to „pravé“ chilly. V každém případě je chilly vždy pokrmem ohnivým. Chuťové buňky středoevropana trochu trpí. Po prvních soustech se středoevropanovi orosí čelo a do útrob vstoupí žár. Důležité je nepodlehnout panice a nenapít se. V mezích možností zachovat chladnou hlavu a zajíst tortilou či jiným pečivem. Když se to naučíte, můžete chilly náležitě vychutnat. Tedy s chutí do toho.

Ingredience

  • 600 g hovězí kližky
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • ¼ litru rajčatové omáčky (nikoliv kečup)
  • 4 lžíce mletého chilly
  • 2 lžičky římského kmínu
  • 1 lžička Tabasca
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • vývar

Postup přípravy pokrmu

Na rozpáleném oleji rychle po všech stranách osmažit na kostky nakrájené maso, přidat nakrájenou cibuli a smažit, až je cibule zlatavá. Přidáme rajčatovou omáčku a podlijeme vývarem. Nepřikryté dusíme asi hodinu za občasného míchání a podlévání vývarem. Přidáme všechno koření, přisolíme a dusíme ještě asi půlhodinku až je maso měkké a šťávy tak akorát.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz