Boloňský guláš

Boloňský guláš

03.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Česnek, oregáno a olivy. Tak chutná Itálie. Tak chutná kraj na jihozápad od Benátek a severozápadně od San Marina, tak chutná město Bologna. Tak může chutnat i vaše kuchyně

Ingredience

  • 600 g hovězí kližky
  • 2 velké cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g odpeckovaných zelených oliv
  • stejné množství odpeckovaných černých oliv
  • 2 oloupaná rajská jablka
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžičky oregána (nejlépe čerstvé zelené)
  • 3 lžíce oleje (olivového, jak jinak v Itálii)
  • dvojka červeného vína
  • 1 dcl smetany
  • vývar
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy pokrmu

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme. Když kostičky mají kůrčičku, vyjmeme je a místo nich vložíme jemně nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájenou mrkev. Osmažíme až je cibule zlatavá. Maso vrátíme zpět, přidáme rozetřený česnek, podlijeme vínem a vývarem, přidáme rajčata, rajčatový protlak a olivy a dusíme, až je maso měkké. Přidáme oregáno a smetanu a krátce povaříme. Podáváme s těstovinami.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz