Biftek s pečeným banánem a jemnou zázvorovou omáčkou

Biftek s pečeným banánem a jemnou zázvorovou omáčkou

31.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

Na 4 porce:

  • 800 g hovězí svíčkové nebo nízké roštěné
  • 2 lžíce červené curry pasty
  • 100 ml rostlinného oleje
  • hrubozrnná sůl

Zázvorová omáčka:

  • 50 g cibule
  • 50 g másla (2 × 25 g)
  • 30 g čerstvého zázvoru
  • 20 ml koňaku nebo brandy
  • 50 ml bílého vína
  • 200 ml smetany
  • 50 g medu
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Banány:

  • 4 menší banány
  • 50 g másla
  • 20 g hnědého cukru

Postup přípravy pokrmu

Maso nakrájíme na 4 stejné steaky, potřeme směsí curry pasty, oleje a soli a necháme jej odležet. Na rozpálené pánvi s trochou oleje steaky opékáme z obou stran, střed by měl zůstat ještě trochu krvavý. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky, opečeme na ½ másla, orestujeme dozlatova, přidáme jemně nakrájený nebo nastrouhaný zázvor, orestujeme, zakápneme koňakem a zalijeme vínem, necháme krátce přejít varem, zalijeme smetanou, opět necháme přejít varem. Přecedíme, dochutíme medem, solí a pepřem, zjemníme máslem a už nevaříme. Banán podélně rozkrojíme a posypeme hnědým cukrem. Na pánvi rozpustíme máslo a banán pozvolna pečeme pouze řezem dolů.

 

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz