Tafelspitz

add Tafelspitz je vídeňská lahůdka pro zasvěcené labužníky. Připravuje se z určité části hovězího masa – tzv. květové špičky. Je tradičním pokrmem Rakouska-Uherska a dnes se považuje za rakouské národní jídlo.
Více... Více...

Hovězí nudličky Stroganov s rýží

add Hovězí nudličky Stroganov se šunkovou ryží patří do Ruské kuchyně.
Více... Více...

Bramborová roláda plněná masem

add  Bramborová roláda plněná mletým masem a zelím. 
Více... Více...

Masová trilogie na jehle s ratatouille

add Ratatouille [čti ratatuj], je tradiční francouzský zeleninový pokrm, připravovaný zejména v okolí města Nice.
Více... Více...

Znojemská hovězí pečeně

add Když jde o Českou kuchyni, musíme mezi Svíčkovou a Koprovou omáčku určitě zařadit i tu Znojemskou!
Více... Více...

Vídeňský řízek s bramborovým salátem

add Ve Vídni podávají porci bramborového salátu s porcí salátu z polníčku ve sladkokyselém nálevu.
Více... Více...

Kebab

add Kebab je označení různých grilovaných nebo na rožni pečených jídel z Blízkého východu a Asie.
Více... Více...

Ostravská fazolačka

add Ostravská fazolačka - aneb vydatná polévka s pikantní vložkou.
Více... Více...

Hovězí maso s citronem

add Prostě recept s hovězím masem...
Více... Více...

Farmářský guláš

add Guláš vonící houbami a zeleninou.
Více... Více...

Hovězí polévka - přesnídávková

add Polévka je grunt... Polévka zpravidla předchází hlavní chod (u oběda), v bohatším menu se podává po studeném předkrmu, následovaná případně ještě teplým předkrmem (snackem).
Více... Více...

Ruský boršč

add Existuje mnoho způsobů jak připravit ruský boršč a záleží jen na tom, kdo ho připravuje. Ale jedno mívají boršče vždy společné – maso, červenou řepu a zeleninu.
Více... Více...

Závitky s vinným listem

add Vyčkejte, až réva vinná rozvine mladé lístky a neleňte je zavařit do slaného nálevu. Můžete si pak po celý rok dopřávat tuto bulharskou delikatesu, která chutná ještě více druhý či třetí den po zpracování (samozřejmě uchovaná v lednici). 
Více... Více...

Steak s jahodovou omáčkou

add Hovězí steak s jahodovou omáčkou a opečenou čekankou, který nocení jen dámy.
Více... Více...
Strana 1 z 6