Hovězí vývar s knedlíčky

add Hovězí vývar s knedlíčky a zeleninovým Julienne (čti žilijen). Julienne  je v kuchařské hantýrce výraz pro tenké nudličky. Rozumí se jím zelenina v syrovém stavu, kterou vkládáme do talíře a přeléváme silným hovězím vývarem.
Více... Více...

Zapečené brambory s mletým masem

add Brambory, jakožto „největší užitek, který lidstvo z objevení Ameriky mělo“ podle botanika Jana Svatopluka Presla, jsou pro nás dnes základní surovinou u mnoha jídel. To neznamená, že z nich nemůžeme stále uvařit kombinací správných surovin originální jídlo.
Více... Více...

Svíčková s beárnskou omáčkou

add Řezy ze svíčkové s chřestem a Beárnskou omáčkou
Více... Více...

Klasický hovězí burger

add Maso v burgeru je možné doplnit podle vaší chuti a bude vždy výborný. Příprava této pochoutky je snadná - rozkrojit housku, připravit maso a vyskládat nejrůznější druhy přílohy dovnitř. Ale zkoušeli jste už péct domácí housku? My vás to naučíme.
Více... Více...

Steakový závitek s Hermelínem

add Hermelín – Král sýrů, svíčková – Královna masa. Spojme královský pár v požehnaný a nerozlučný svazek. Královská krmě je na světě.
Více... Více...

Slavkovské roštěnky

add Když se řekne Slavkov, každému určitě vytane na mysli bitva tří císařů, známější právě jako bitva u Slavkova...
Více... Více...

Tradiční Thajský salát z masa a hub

add Thajskou kuchyni tvoří pět základních chutí z pěti základních surovin prvotřídní kvality. Důležitá je pak rychlá a jednoduchá úprava těchto surovin. My si vytvoříme tradiční Thajský salát z masa a hub.
Více... Více...

Mexická pánev

add Mexická kuchyně je známa různorodými chutěmi, barevností jídel a množstvím koření a přísad, z nichž mnohé jsou domácího původu.
Více... Více...

Ruský boršč

add Existuje mnoho způsobů jak připravit ruský boršč a záleží jen na tom, kdo ho připravuje. Ale jedno mívají boršče vždy společné – maso, červenou řepu a zeleninu.
Více... Více...

Zapékaná papaya s masovou směsí

add Zapékaná papaya s masovou směsí. Papaya dodává pokrmu jemnou chuť, na Jamajce sbírají v pralese jako my smrkové šišky. Nemáte-li ji po ruce, můžete ji nahradit malou dýní, nebo hruškou.
Více... Více...

Polévka ze sekyrky

add Hutná a vydatná polévka patří do každodenního táborového jídelníčku. 
Více... Více...

Minutková svíčková

add Do třiceti minut můžete podávat vynikající, po špeku voňavou a bílým vínem vyladěnou minutkovou omáčku se steakem z pravé svíčkové a slaninou. 
Více... Více...

Hovězí ořech s párky a slaninou

add Párky jsou různé. Ty levnější, plné náhražek masa, s konzistencí kašovitou, nechte na pultě prodávajícího. I když párek bude schován v mase, konečný efekt je na kvalitě párků závislý.
Více... Více...

Pivní karbanátky se sýrovou omáčkou

add Karbanátky, ve kterých převažuje zelenina a jsou dochucené nasládlým černým pivem přelité sýrovou omáčkou.
Více... Více...
Strana 1 z 6