Dovolujeme si Vám nabídnout vyzrálé hovězí maso skutečně prémiové kvality. Bližší informace v přiloženém dokumentu.

Více...
 

Více o naší farmě s chovem francouzského plemene limousine a prodeji hovězího masa se dozvíte z reportáže pro Aktuálně.cz a rozhovoru...

Více...
 

Prodáváme vyzrálé vakuově balené hovězí maso a steaky plemene aberdeen angus  z vlastního chovu...  

Více...
 

Steaky jsou jedním z nejžádanějších produktů Mitrovsky Angus. A my vás naučíme, jak se to dělá! Nejbližší kurz už 1. března 2019...

Více...
 

Přijďte navštívit naše Farmářské trhy v Trutnově - Poříčí, které se konají každou sobotu od 7:00 do 11:00.

Více...
 

Rádi bychom Vám představili nový ceník masa, který je rozšířen o podrobnější rozpis zadních partií...

Více...
 

Až půjdete o víkendu na tetínské vyhlídky, stavte se v našem FARM SHOPU na zámku. Od února 2019 rozšiřujeme prodejní den na sobotu...

Více...
 

Připravujeme pro Vás balíčky 10 kg z bio hovězího masa od nás z farmy. Budou parádně vyzrálé, vakuově balené, ...  

Více...
 

Čerstvé hovězí maso prodáváme ve čtvrtek 10. ledna 2019 na Tetíně - zámek - The Farm shop 12 - 17 hod. a  v úterý 15. ledna 2019 v Berouně...

Více...
 

V nabídce naší farmy naleznete hovězí maso ze skotského plemene highland a domácí produkty nejen z hovězího masa...

Více...
 

Udělejte radost svým blízkým a věnujte jim dárkový poukaz na odběr hovězího masa a našich dalších výrobků v hodnotě...

Více...
 

Vánoce už ťukají na dveře a my Vám nabízíme naše HOVĚZÍ v BIO kvalitě. Objednávky přijímáme do 14.12.!

Více...
 

Čas grilování je tu, takže téma je opět aktuální, pojďme si nechat poradit od odborníků na slovo vzatých. Úžasný, jednoduchý a lehce zapamatovatelný návod na to, jak si svůj steak užít a nepokazit jeho přípravu vám radí "Mitrovští", tak jdeme na to! A že se to na Mitrově opravdu umí se můžete přesvědčit sami návštěvou jejich vyhlášené restaurace...

 

Čas grilování je tu, takže téma je opět aktuální, pojďme si nechat poradit od odborníků na slovo vzatých. Úžasný, jednoduchý a lehce zapamatovatelný návod na to, jak si svůj steak užít a nepokazit jeho přípravu vám radí "Mitrovští", tak jdeme na to! A že se to na Mitrově opravdu umí se můžete přesvědčit sami návštěvou jejich vyhlášené restaurace...

  

JAK NE-POKAZIT STEAK

 

Hurá do supermarketu

Všichni víme, že kvalitní suroviny jsou základem dobrého výsledku vašeho kuchařského umění, ale pozor, u steaků BIO značka nestačí! Je třeba koupit maso vhodného plemene, správně odchovaného a vykrmeného a především zpracovaného zvířete!

 

Z lednice šup na pánev

Steak z lednice si uprostřed uchová nízkou teplotu třeba i celý den. Poměr teploty na povrchu steaku a uvnitř je klíčovým faktorem správně propečeného steaku.  Před přípravou  musí mít maso  pokojovou teplotu i uvnitř!

 

Dosolte si na talíři

Steak uvnitř neochutíte, o to víc je třeba zapracovat na jeho povrchu

z obou stran. Stačí sůl a pepř, ale pokud chcete víc, musíte ještě předtím, než steak grilujete, na talíři již nic nedoženete!

 

Ať se nepřipálí

Gril nebo pánev, vždy pořádně rozpálit. Optimální teplota na přípravu steaku je mezi 200 – 230 °C. Pánev se silným dnem a gril s litinovým roštem udrží teplotu po celu dobu přípravy!

 

Propečení dotykem

Testování propečení steaku dotykem  nebo pouhým pohledem ponecháme špičkovým kuchařům. My se spolehneme na stopky a nebo ještě lépe na teploměr umístěný ve středu masa!

 

Rychle jez

Z grilu steak sundejte až má střed teplotu o 5°C menší než je požadované propečení, s pomocí kleští opečte kraje, kost  nebo tukové krytí a nechejte zakrytý odpočinout. Distribuce nakumulovaného tepla a šťáv dokončí vaše dílo během pár minut!

 

Tak ať se povede vám přeje Mitrovsky Angus!

 

Dále by vás mohlo z Mitrova zajímat:

 

JAK UDĚLAT T-BONE STEAK, RESP. JAKÝKOLIV STEAK S KOSTÍ

8 T-BONE STEAKŮ Z JEDNÉ PŮLE

MITROVSKY NESPLŇUJE EVROPSKÉ NORMY NA VÝROBU ŠPEKÁČKŮ!