Banner úvodní strana
Vídeňský řízek s bramborovým salátem

Vídeňský řízek s bramborovým salátem

08.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

4 porce:

Řízky:

  • 800 g telecí kýty (osm plátků)
  • mletý pepř
  • sůl
  • hladká mouka
  • vejce
  • jemná domácí strouhanka
  • vepřové sádlo nebo máslo
  • citron

Bramborový salát:

  • 6 středních brambor
  • sůl
  • kmín
  • 1 velká červená cibule
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce moučkového cukru

Nálev:

  • silný hovězí vývar
  • střik 8% lihového octa
  • olej
  • sůl
  • cukr
  • mletý pepř

Postup přípravy pokrmu

Řízky:

Maso nakrájíme přes vlákno na osm plátků a přes folii rozklepeme (hladkou stranou paličky) dotenka a na několika místy špičkou nože prosekneme, aby se nám při smažení nekroutily. Řízky obalíme v trojobalu – hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance a osmažíme na sádle nebo másle. Podáváme vždy dva řízky na jednu porci a s citronem.

Bramborový salát:

Brambory uvaříme ve slupce se solí a kmínem. Ještě horké je oloupeme a nakrájíme na kolečka. Smícháme s na kostičky nakrájenou cibulí, přidáme hořčici, trochu moučkového cukru a zalijeme horkým ochuceným vývarem – viz níže. Ve Vídni podávají porci bramborového salátu s porcí salátu z polníčku ve sladkokyselém nálevu.

Nálev:

Horký vývar ochutíme uvedenými ingrediencemi a zalijeme jím brambory

Gastronox 1
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz