Banner úvodní strana
Svíčková s koprovou omáčkou

Svíčková s koprovou omáčkou

03.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

4 porce:

  • 800 g falešné hovězí svíčkové
  • 100 g uzeného špeku nebo slaniny
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • ¼ celeru
  • 1 cibule
  • snítka petrželové natě
  • divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list)
  • olej
  • sůl

Omáčka:

  • 150 g másla
  • 1 bílá cibule
  • 80 g hladké mouky
  • asi 750 ml masového vývaru
  • 200 ml smetany
  • mletý bílý pepř
  • 2 hrsti čerstvého kopru
  • sůl
  • máslo a žloutek na zjemnění
  • ocet a cukr na dochucení

Postup přípravy pokrmu

Maso očistíme, prošpikujeme špalíčky špeku, osolíme a opepříme. V kastrolu maso na oleji osmahneme ze všech stran a vyjmeme. V základu po masu opečeme nahrubo nakrájenou zeleninu i koření. Pokud je třeba, přidáme trochu oleje. Vložíme zpět maso, zalijeme vařící vodou, přidáme snítku petrželové natě a zakryté vaříme doměkka. Maso vyjmeme a vývar scedíme – použijeme ho do omáčky. Máslo přepustíme, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata, zasypeme moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem z masa a 20 až 30 minut povaříme. Poté omáčku přepasírujeme přes husté síto, zjemníme smetanou, odstavíme, vmícháme žloutek a máslo, dochutíme solí, pepřem, octem a podle chuti i trochou cukru. Servírovat můžeme s houskovým knedlíkem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Banner 300x300 z kampaně 2
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz