Steak s drůbežími játry v anglické slanině

Steak s drůbežími játry v anglické slanině

12.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Dnes griluje téměř každý a ten každý si myslí, že to umí nejlíp. Ostatně, kus masa hozeného na gril není zas až tak velké umění. Jedinečnost v této oblasti spočívá ve vynalézavosti, jak maso dochutit a každý má jediný a správný recept. Vybředněte ze stereotypu a překvapte přátele něčím novým.

Ingredience

  • 4 silnější plátky svíčkové
  • 10 dkg drůbežích jater
  • 4 žampióny
  • 1 menší cibule
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 dcl červeného vína
  • 12 plátků anglické slaniny
  • sůl
  • pepř
  • olej
  •  

Postup přípravy pokrmu

Najemno nakrájíme drůbeží játra, cibuli, žampióny a 4 plátky anglické slaniny. Vše orestujeme na rozpáleném oleji, zalijeme vínem a kečupem. Zamícháme a odstavíme. Ve steaku vytvoříme ostrým nožem kapsu, kterou naplníme mírně vychladlou připravenou směsí. Naplněný steak obalíme dvěmi plátky anglické slaniny, stáhneme párátky a grilujeme. Nemáme-li rozpálený gril zrovna při ruce, můžeme naplněné steaky osmažit na rozpáleném oleji.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz