Spaghetti à la Baker

Spaghetti à la Baker

21.07.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

4–6 porcí:

  • 1 kg libového mletého hovězího masa
  • 2 velké cibule
  • 4 stroužky česneku
  • kousek (asi 1 cm) čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 g čerstvých rajčat
  • popř. 2 konzervy loupaných rajčat
  • 2 zelené papriky
  • 1 mrkev
  • 200 ml červeného vína
  • 250 g čerstvých hub nebo hrst sušených hub
  • hrst oregana
  • hrst bazalky
  • sůl a pepř
  • balíček špaget
  • čerstvě nastrouhaný Parmezán

Postup přípravy pokrmu

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso, které ze všech stran zprudka opečeme. Dále přidáme rajčata, papriky, mrkev a houby, podlijeme vínem a vše dusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec přidáme zázvor, utřený česnek, oregano a bazalku, osolíme, opepříme dle chuti a ještě krátce povaříme. Špagety uvaříme al dente, neboli akorát na skus. Scedíme a podáváme s omáčkou a čerstvě nastrouhaným Parmezánem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz