ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Na 4−6 porcí:
Na másle orestujeme na jemné kostičky nakrájenou zeleninu a nasekanou petrželku, zalijeme pivem, krátce povaříme a necháme zchladnout. Potom směs smícháme s masem, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Tvarujeme placičky, které zlehka obalíme ve strouhance a na oleji je usmažíme dozlatova. Nivu nastrouháme nebo rozdrobíme do pánve, přilijeme smetanu a za stálého míchání rozpustíme a krátce povaříme do zhoustnutí. Brambory uvaříme ve slupce, rozmačkáme je s máslem, nakrájenou jarní cibulkou a pažitkou.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 725 362 844
E-mail: vokata@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz