Osso buco

Osso buco

15.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

4 porce:

Osso buco:

  • 4 ks „osso buco“ – telecí nebo mladé hovězí kližky s morkovou kostí
  • mletý pepř
  • sůl
  • hladká mouka
  • 1 velká cibule
  • 50 g másla
  • 2−3 lžíce olivového oleje
  • 300 ml drcených rajčat
  • ½ l bílého vína
  • ½ l hovězího vývaru

Gremolata:

  • svazek plocholisté petrželky
  • kůra z jednoho citronu
  • 2 stroužky česneku

Postup přípravy pokrmu

Osso buco:

Porce masa po obvodu nasekáme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji maso osmahneme dozlatova z obou stran a přendáme na vyšší plech. Do výpeku po mase vložíme máslo, na kostičky nakrájenou cibulku na něm pozvolna osmahneme do sklovata, šťávu opepříme, podlijeme vínem, necháme odpařit a poté přidáme rajčata, vývar. Tímto rajčatovým rozvarem zalijeme maso, přiklopíme a při 150 °C pečeme 1,5−2 hodiny.

Gremolata:

Petrželku a česnek nasekáme najemno a spolu s citronovou kůrou vložíme k měkkému masu a ještě 5 minut propečeme. Podáváme s polentou nebo šafránovým rizotem.

Seznam doporučených částí masa

Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz