Novinky

Novinky
21.11.2023

Advent, Vánoce, Nový rok...

...nezapomeňte na hovězí!

Nadcházející čas se neodmyslitelně pojí s konzumací kvalitních potravin. Hovězí maso patří mezi velmi oblíbené druhy, zejména díky své výrazné a specifické chuti. I když řada lidí preferuje před ostatními druhy masa právě hovězí, na jeho spotřebě se to zatím nijak valně neprojevuje a stále se drží pod hranicí 10 kg/osobu, což je bezesporu velká škoda! Přitom řada našich chovatelů má již technologii zpracování a zrání natolik zmáknutou, že je kulinární zážitek v podstatě  zajištěn, pokud použijete správnou partii ke vhodné úpravě. Naši chovatelé se na Vánoce pilně připravují v nabídce mají více masa než obvykle. A jak na to? Jak si to kvalitní maso opatřit a jak ho správně "udělat"? Vše potřebné zjistíte na tomto webu, pár doporučení naleznete níže...

- Pravidelně aktualizujeme "BLESKOVKY" - krátké úderné zprávy s aktuální nabídkou jednotlivých farem

- Toho "svého" nejbližšího/nejlepšího chovatele a zpracovatele hovězího masa najdete jednoduše v sekci "Koupím hovězí maso"

Důležité kulinární rady a vhodnost jednotlivých partií/svalů ke konkrétní kulinární úpravě (vč. vhodných receptů) najdete v podrobné mapě "Dělení hovězího masa"

Cenné rady Františka Kšány ml.: Jak na bourání masa (přední čtvrťzadní čtvrť), jak na kulinární úpravu, jak na tatarák, lojové škvarky či carpaccio? Udělejte si čas a podívejte se i na naše další "videa", která vás obohatí znalostmi o hovězím mase natolik, že už si na vás nikdo nepřijde! 

Krásný dárek k Vánocům: "DVD bourání hovězího masa a jeho prodej ze dvora" a jiné propagační předměty naleznete na webu ČSCHMS.  

Další zajímavá videa z dílny Českého svazu chovatelů masného skotu (o mase, o chovu masného skotu, z výstav a dalších akcí) na vás čekají na našem youtube kanálu ČSCHMS.

Krásný advent a ovězímu zdar! 

Přečíst...
24.10.2023

Japonské hovězí v reportáži na IDNES!

Přečíst...
12.09.2023

Videa o zpracování hovězího masa nejen pro chovatele

Přečíst...
15.08.2023

Jan Hořák: Den otevřených vrat - sobota 26.8.2023

Přečíst...
10.07.2023

Farmářský automat na hovězí maso

Přečíst...
02.05.2023

Hovězí manuál aneb jak si ověřit původ masa

Přečíst...
14.02.2023

ČSCHMS: Je vám smutno? Dejte si steak nebo radši dva!

Přečíst...
10.10.2022

FARMA BOREK: reportáž nejen o hovězím bio mase dostupném 24/7

Přečíst...
08.09.2022

Chcete plakát nebo triko dělení hovězího masa?

Přečíst...
26.05.2022

BIOFARMA POD HÁJKEM: Videopříběh biohovězího ...

Přečíst...
13.10.2021

KLUCI v AKCI: Jak na steak a tataráček z kvalitního hovězího

Přečíst...
17.09.2021

NOVÝ WEB MILUJUHOVĚZÍ - vítejte!

Přečíst...
Strana 1 / 2
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz