MITROVSKY: Kurzy přípravy steaků s exkurzí

06.08.2020, napsal: Miluju hovězí
Miluju hovězí

Naučíme vás připravit steak bez nakládání, dopékání, steaky s kostí, i bez kosti, zkrátka tak, jak to má být, když máte pořádnou flákotu masa a rozpálený gril.
Součástí kurzu je i prohlídka celého provozu BIO porážky a bourárny v Mitrově.

Kurzy sjednáváme individuálně, kontaktujte prosím Roberta Zeleného na e-mailu: robert.zeleny@mitrovsky.com

Cena kurzu je 850 Kč / osobu
Minimální počet účastníků 8, maximální 12
V ceně kurzu je ochutnávka uzených a sušených výrobků, exkurze do provozu BIO porážky a bourárny a sklenička červeného vína (Cuvée Mitrovsky Angus)

Udělat šťavnatý steak je snadné pokud máte správné maso, vybavení a víte jak na to. Naše zkušenosti říkají, že základem dobrého steaku jsou 3 podmínky:

- správné "steakové" plemeno z kvalitního chovu

- porážka, zrání a bourání masa

- kuchařské umění

Ani sebelepší kuchař neudělá dobrý steak z masa zvířete, které nebylo správně odchováno a krmeno nebo po porážce neprošlo procesem zrání. Již dříve jsme připravili pár rad, jak steak připravit na grilu i s krátkým videem |Jak připravit T-Bone steak

Stupně propečení steaků 

Rare – jemně propečený, (teplota středu 52 °C). Z vnějšku je již tmavě nědý a vnitřek se také začíná zabarvovat, avšak je stále rudý.
Medium Rare – Středně propečený, (teplota středu 55 °C). Z vnějšku tmavěhnědý, střed steaku je růžový a zbytek vnitřku přechází do šedohnědé.
Medium – Teplota středu 60 °C. Úplný střed je stále růžový, ačkoli zbytek masa už je zcela propečen do šedohnědé barvy.
Medium Well – Teplota středu 65 °C. Maso už je téměř celé hnědé, pouze s náznaky růžové ve středu. Šťavnatost se již vytrácí.
Well Done – Teplota středu 71 °C. Maso je již zcela propečené a okraje mírně ohořelé. Střed je šedohnědý. Tuto úpravu našich steaků nedoporučujeme, nejlépe si většinu steaků vychutnáte v úpravě maximálně medium.

Neváhejte a domluvte si u nás kurz, my vás to všechno naučíme!

Související bleskovky
18.04.2024

Statek Dolní Oldříš: jarní rozvoz

nabízíme rozvoz hovězího masa v dubnu...
Přečíst...
02.04.2024

ANGUSO: Farmářské trhy 2024

Zastavte se každou sobotu od 7 - 11 hodin. Budeme se na Vás těšit!
Přečíst...
02.04.2024

Ekologická farma Rašelina Hořice nabízí BIO hovězí maso plemene Gasconne

Březnový prodej hovězího masa
Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz