Krkonošský medvěd

Krkonošský medvěd

28.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

Na 4 porce:

  • 100 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 100 g kořenové petržele
  • 100 g cibule
  • 1 palice česneku
  • 100 g sádla
  • 2 lžíce cukru
  • 800 g hovězího masa zadního
  • 400 g mraženého lesního ovoce
  • 1 hrst divokého koření včetně jalovce
  • 3 dl červeného vína
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 3 snítky tymiánu
  • 2 brambory

Postup přípravy pokrmu

Zeleninu nakrájíme na větší kostky, cibuli na klínky, česnek rozmačkáme a nahrubo nasekáme. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Na sádle opečeme nejprve kořenovou zeleninu, potom přidáme cibuli a česnek, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat a zarestujeme maso. Přidáme ovoce a koření (koření je dobré vkládat do uzavíratelného košíčku nebo gázy a při dokončení vyjmout, nebo připravit vývar z koření), víno bylinky a dusíme doměkka. Na závěr vložíme na kostky nakrájené brambory a povaříme. Podáváme s pečivem, knedlíčkem nebo bramborovými kroketkami.

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz