Hovězí roštěná na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Hovězí roštěná na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

11.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

6–8 porcí:

Maso:

  • 800 g hovězího vysokého roštěnce
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 cibule
  • 50 ml oleje
  • 50 + 50 g másla
  • sůl

Špenát:

  • 1 kg mraženého listového špenátu
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce mouky
  • 4 stroužky česneku
  • 2–3 vejce
  • olej
  • sůl

Bramborové knedlíky:

  • 1 kg brambor
  • 2 vejce
  • lžíce mléka
  • cca 400 g hrubé mouky
  • 3 lžíce hrubé dětské krupičky
  • sůl

Postup přípravy pokrmu

Maso:

Očištěnou roštěnou nakrájíme na plátky, rozklepeme a osolíme. V kastrolu rozpálíme olej, opečeme na něm plátky masa z obou stran, vyjmeme je a dáme stranou. Na rozpáleném oleji po mase zpěníme najemno nakrájenou cibulku a ihned vložíme maso zpět, přidáme nasekaný česnek a část másla. Až se máslo rozpustí, podlijeme vodou tak, aby bylo maso akorát zakryté, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka. Na závěr zjemníme máslem.

Špenát:

Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, zasypeme moukou, zarestujeme dorůžova a vložíme špenát, osolíme. Jakmile špenát pustí šťávu, přidáme nasekaný česnek a chvilku podusíme, vmícháme vajíčka a podáváme.

Bramborové knedlíky:

Brambory, den předem vařené ve slupce, oloupeme, nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle, v míse je osolíme a smícháme s vejci rozšlehanými ve lžíci mléka. Brambory přendáme na vál posypaný moukou a postupně do nich zaděláváme mouku s krupicí, až se těsto nelepí. Z těsta vytvarujeme šišky a vaříme je v osolené vodě asi 20 minut.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz