ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Řízky (4 porce)
Celerové pyré
Zadělávaný hrášek
Řízky
Maso naporcujeme a řízky přes folii tence naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a poté v rozšlehaných, drceným česnekem ochucených vejcích a na závěr v drcených kukuřičných lupíncích (cornflakes) a smažíme na sádle dozlatova. Podáváme s citronem.
Celerové pyré
Očištěný celer a brambory společně uvaříme doměkka, slijeme vodu, zeleninu rozmixujeme nebo rozšťoucháme, smícháme s máslem a smetanou, podle chuti osolíme.
Zadělávaný hrášek
Hrášek orestujeme na másle, zahustíme francouzským máslem (máslo smícháme s moukou, poměr přibližně 20 g másla a lžíce mouky), zředíme smetanou, okořeníme a necháme projít varem a dochutíme muškátovým oříškem, špetkou cukru, solí.
Přejeme vám dobrou chuť!
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 725 362 844
E-mail: vokata@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz