Farmářský tatarák  „Angusfarm“

Farmářský tatarák „Angusfarm“

21.07.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

4 porce:

  • 300 g zadního hovězího masa (ořech)
  • 3 žloutky
  • 2 sušená rajčátka naložená v oleji
  • ½ menší červené cibule
  • 2 malé pikantní okurky
  • mletý kmín
  • mletý pepř
  • mletá sladká paprika
  • olivový olej a sůl

na podávání: 

  • bílý toustový chléb
  • parmezán
  • rukola

Postup přípravy pokrmu

Kvalitní, dobře vyzrálé zadní hovězí umeleme na hrubší šajbě (č. 4). Nadrobno nakrájíme sušená rajčátka, cibuli a okurky. K masu přimícháme žloutky a půl dávky nakrájené zeleniny, ochutíme kmínem, pepřem, paprikou, solí, zakápneme olivovým olejem. Ochutnáme a podle libosti přidáme ještě zeleninu a koření. Je lepší ingredience postupně podle naší chuti přidávat, zpět je vzít nemůžeme. Tousty nasucho opečeme, na ně navršíme tatarský biftek, ozdobíme hoblinkou parmezánu a lístky rukoly.

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz