Bife de cuadril se salsou chimichuri, pečenou slaninou a zeleninovým špízem

Bife de cuadril se salsou chimichuri, pečenou slaninou a zeleninovým špízem

09.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

1 porce:

  • 300 g masa
  • 100 g slaniny
  • oreganový olej

Salsa chimichuri:

  • 1/2 šálku panenského olivového oleje
  • 1/4 šálku vody
  • 1/4 šálku vinného červeného octa
  • 1/2 šálku koriandru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 1/2 červené papriky
  • 1 rajče
  • 1 lžíce oregana
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 čajová lžička bobkového listu
  • 1 čajová lžička soli
  • pepř

Zeleninový špíz:

  • 1 červená paprika
  • 1 cuketa
  • 1 červená cibule
  • 1 bílá cibule

Postup přípravy pokrmu

Bife de cuadril je maso z hovězí kýty. Před grilováním jej potřeme oreganovým olejem a necháme chvíli marinovat. Solíme jej až po otočení na grilu kvůli zachování šťávy v mase. Bife de cuadril podáváme se salsou, s grilovanou slaninou a zeleninovým špízem.

Salsa chimichuri:

Ocet s vodou smícháme 1:1, přidáme najemno nakrájenou zeleninu, oregano, sladkou papriku a olivový olej. Necháme proležet alespoň dva dny.

 

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz