Anglická játra

Anglická játra

23.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ne všemu z anglické kuchyně se v našich končinách dostalo uznání. Např. lojovatá skopová pečeně. Ale anglická játra stojí za pozornost.

Ingredience

  • 60 dkg hovězích jater
  • olej
  • cibule
  • drcený pepř
  • olivový olej
  • sůl, vegeta.

Postup přípravy pokrmu

Cibuli nakrájíme na kolečka, prosypeme drceným pepřem a vegetou, naskládáme do misky a zalijeme olivovým olejem. Misku s cibulí strčíme do ledničky, kde ji necháme 4 – 6 hodin. Pokud tedy chceme anglická játra k obědu, cibuli si musíme připravit hned po snídani.

 Játra nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, opepříme a zprudka osmažíme na rozpáleném oleji. Musí mít kůrčičku a vevnitř musí zůstat růžová. Klademe na talíř, osolíme, na každý plátek hotových jatýrek dáme kolečka připravené naložené cibule, ozdobíme snítkou čerstvého tymiánu a podáváme se smaženými hranolky.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz