Albánská musaka

Albánská musaka

10.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 0,5 kg mletého hovězího masa
  • 4 lilky
  • 10 dkg másla
  • 2 dcl červeného vína
  • 3 cibule
  • 4 vejce
  • 4 lžíce strouhanky
  • 20 dkg konzervovaných rajčat
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 dcl mléka
  • 15 dkg balkánského sýra
  • petrželka
  • sůl, pepř

Postup přípravy pokrmu

Mleté maso osmahneme spolu s cibulí na másle, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a dusíme, až maso změkne. Přidáme rajčata, sekanou čerstvou petrželku a povaříme. Přidáme 4 bílky a strouhanku a řádně promícháme. Lilky nakrájíme po délce na plátky 1 cm silné a po obou stranách je osmahneme na másle s olejem. Do pekáče vymaštěného a vysypaného strouhankou klademe vrstvu osmahnutých plátků lilku, vrstvu masa, vrstvu lilku atd. Lilek vespod a lilek jako poslední vrstva, toť zásada. Z mléka a hladké mouky připravíme bešamel, do kterého přidáme nastrouhaný balkánský sýr a 4 žloutky. Vše promícháme a zalijeme tím navrstvený lilek s masem. Pečeme ve vyhřátá troubě 45 min.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz